Blog /

UN MUSEU DE CINE!

Fa pocs mesos us anunciàvem la incorporació dels autòmats del magnífic Francisco Sanz a la col·lecció del museu de titelles.  Ara és PASOZEBRA, una productora valenciana d’animació creada l’any 1996 qui cedeix part del material que crearen en la seua primera etapa professional. Salvant les distàncies cronològiques no parem de trobar punts de connexió entre uns i altres i és que l’univers de l’animació no deixa de reinterpretar-se, però sempre sobre uns principis comuns. Els nostres amics de Pasozebra (capitanejats per Raul Díez) van començar amb l’animació en plastilina però el seu interés per la innovació els ha dut a desenrotllar llargs processos d’investigació on han reconvertit les tècniques artesanals a través de la infografia i la tecnologia digital.

Segurament recordareu un dels seus curts, Sr. Trapo (2002), un títol que aconseguí el Goya al millor curt d’animació i que fou guardonat en els festivals de cine de Londres, Melbourne, Berlín, Houston i Nova York.  També han realitzat sèries com Alfredo el cartero (2004-2007), Los nimbos (2003-2005) i Trickes (2001). Les seues animacions també han seduït les grans multinacionals de l’alimentació (Danone, Cuétara, Óscar Máyer, Kraf) i per a elles han fet diverses campanyes publicitàries.  Gràcies, Raul, gràcies Pasozebra, per ressucitar esta genial miniatura!   

imatge-blog-copia.jpg

El set d’animació realitzat  per a la capçalera i títols de crèdit de la pel·lícula Noche de Reyes (2001) de Miguel Bardem. 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Doce + 2 =