Blog /

De Çuquey a Nayma

Al obrir este blog, de vegades, em ve al cap el primer post que vaig escriure: es tractava d’unes paraules dedicades a Gemma Miralles pel naixement del seu primer fill. És bonic començar un projecte, siga el que siga, en coincidència amb un esdeveniment tan feliç. Ara vull reprendre, després de molt de temps de guaret, la tasca d’escriptura en este espai i curiosament també coincideix amb altra alegria en la vida de la nostra amiga i companya.

Gemma ha guanyat el premi literari Ciutat de València 2016 Eduard Escalante amb l’obra «De Çuquey a Nayma”. El jurat del certamen ha destacat que «la seua originalitat en plantejar una obra històrica amb un contingut molt poètic, que barreja textos de poemes en àrab i en valencià per a explicar diferents visions d’una família d’origen musulmà davant l’expulsió dels moriscs de terres valencianes”.

Es tracta d’un text que tindrem ocasió de veure muntat molt prompte per la mateixa Gemma amb la seua conpanyia teatral de referència; La Dependent d’Alcoi.

Moltes felicitats pel guardó i el reconeixement que suposa. Confiem en que el premi també serveisca per donar-te seguretat i confiança com a dramaturga i contribuisques així a consolidar el nombrós grup de dones que escriuen en valencià ara mateix al nostre Teatre.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

cuatro × 3 =