Blog

SIEGFRIED

Publicado en: Ideas / Idees

 

502745_1.jpg

 

Despús-ahir vaig anar per primera vegada a la meua vida al Palau de les Arts valencià. Vaig veure i escoltar el SIEGFRIED de Wagner amb la direcció musical de Zubin Metha i posada en escena de la Fura dels Baus. Era dia d’estrena i vint minuts abans de que començara la representació em va telefonar Ximo a casa molt excitat per dir-me que li oferien dues invitacions al tercer pis si era capaç d’arribar a l’hora amb la indumentària apropiada per a no desafinar envoltat d’allò més llampant de la societat valenciana, ell i el seu acompanyant, és clar… O siga moi. I allà que ens presentarem a la velocitat de la llum perquè no era qüestió de llençar a perdre tan insòlita oportunitat. Sembla ser que es produïren a última hora més absències protocol·làries de les esperades i alguns empleats de la casa van fer una captació d’urgència per tal d’evitar els antiestètics buits a les butaques. Em vaig quedar impressionat per moltes coses: la fabulosa qualitat de l’orquestra, el nivell vocal dels cantants, l’acústica impecable, l’armonia arquitectònica de l’interior de la sala, el desplegament de mitjans a l’escenari, el nombrosisim equip humà que sosté tot allò i la inimaginable, per a mi, despesa econòmica que ha d’alimentar aquesta empresa de dimensions descomunals. Necessitaré un temps per assimilar l’experiència encara que al temps que escoltava la veu dels herois wagnerians vaig entendre l’orgull que hauran sentit molts valencians asseguts a les butaques d’aquell auditori pensant que tot allò tan fabulós que contemplaven s’estava produint a sa casa. Moltes altres idees poden matisar o contrapuntar esta, però crec, que de vegades, hi a que superposar el reconeixement al sentit crític.

panoràmica desde el tercer pis

1 thoughts on “SIEGFRIED”

  1. Hola peña teatrera, y que no es teatrera también, yo vi unas imagenes del Siegfried en la tv y me pareció una animalada, qué heavy! me dije , parece un concierto de Ramstein pero en ópera, el despliegue escenotécnico y todo lo demás debe ser acojonante…me encantaría poder disfrutar algún día de una experiencia así, supongo que me quedaría tan flipado como Jaume, o más. Y este Siegfried en concreto me parecía una buena ocasión para estrenarme como público operero (Wagner, La fura, lo que vi en la tele…), ¡que nunca he ido a la ópera seraposible »che»! Bueno, algún dia, algun dia, someeeeeeedaaaaaay….Ah, y que estoy deacuerdo en que hay que valorar a veces las cosas y reconocer su valor y valoración en su reconeiximent a la vez que se tiene un sentido crítico de to y de na y de la vida, que en si misma es una contradicción…ejem…he dicho….

Comments are closed.

Este sitio web utiliza Cookies propias para recopilar información con la finalidad de mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. El usuario tiene la posibilidad de configurar su navegador pudiendo, si así lo desea, impedir que sean instaladas en su disco duro, aunque deberá tener en cuenta que dicha acción podrá ocasionar dificultades de navegación de la página web. Cómo configurar

ACEPTAR
Aviso de cookies